Actueel

Parochienieuws

2de bijeenkomst 8-jarigen

Ik ken een geweldige vrouw


Behalve een hele projectmaand mei door en voor vrouwen (zie de desbetreffende pagina) willen we onder deze titel ook een oproep doen om uw stem te geven aan de geweldige vrouw die deze parochie coördineert en samen met de vele vrijwilligers draagt: Els Paridaens. 


Vrouwen-in-zicht, een groep geëngageerde vrouwen die de positie van de vrouw in de Kerk wil belichten, reikt dit jaar opnieuw de Junia-prijs uit.  Alleen worden er dit jaar twee uitgereikt, naast de juryprijs is er ook de publieksprijs.  En daarvoor kan u stemmen tot 15 april!


Naast de vele andere, ongetwijfeld zeer goede kandidaten, is ook Els Paridaens, onze parochiecoördinator, genomineerd voor deze prijs.  En wij willen ook meegeven dat Els hier ook voluit onze parochie wil vertegenwoordigen: een stem voor Els is tegelijk een stem om uw waardering voor onze parochie, onze visie en onze werking te tonen.  En wij hopen ons hiermee natuurlijk ook te positioneren als een waardig en gedragen alternatief tegenover de veel formelere, kerkjuridisch gerichte visies op Kerk die elders de toon aangeven.

Wij hopen dan ook op uw massale deelname en stem!

Warme oproep om buxustakjes binnen te brengen


Op zondag 2 april vieren wij Palmzondag in de Don Bosco-kerk.  Daar worden traditioneel buxustakjes uitgedeeld om in huis op te hangen.  Nu echter de buxusmot lelijk heeft huisgehouden in ons land, zijn wij op zoek naar mensen die nog gezonde buxussen staan hebben en ons een voorraad takjes kunnen bezorgen. 

Wie dus buxustakjes wil schenken aan de parochie, gelieve contact op te nemen met de coördinator via donboscobuizingen@gmail.com of 02/356.77.71

Adopteer eens een kip ...

En laat ze gelukkig leven op de bio-boerderij “Tierraluna” in Ecuador!

Herwig Bellemans (Gooikenaar die al meer dan 25 jaar in Ecuador woont) heeft met zijn project “galinas felices” (“gelukkige kippen”) heel wat duurzame aspecten op het oog zoals…..

Hij weert maximaal soja in het kippenvoer. Zo kunnen de sojaveldenweer herbebost worden (denk even op wereldschaal :50 miljard kippen). Het ecologische aspect is dus niet te verwaarlozen.

Het alternatief voor soja zijn larven van de soldatenvlieg en lokale planten. Een uitgebalanceerd dieet dus. Biologisch ok!

De kippen hebben ook herplaatsbare rennen, waarin ze een vrije loop hebben. Ze  halen ook voedsel uit de bodem en ze bemesten tegelijkertijd die grond. Het zijn dus echt ”Gelukkige kippen”, want er is aandacht voor het dierenwelzijn.

Ook economie is een belangrijk punt, want het is een heel stuk goedkoper.

Het educatieve aspect zit in het feit dat deze methode aangeleerd zal worden aan lokale boeren. Zo kunnen zij dit ook toepassen en niet alleen zelf hun “galinas” “felices”k weken maar ook lekker en gezond vlees op de markt brengen. Het gezondheidsaspect van het project!

Genoeg redenen zodat ook jij dit project zou willen steunen?

  • Stort 15 euro (prijs van een gewone kip)
    Herwig Bellemans - BE81 9796 2127 7224
  • En laat het mij weten via jozef.bellemans@telenet.be.
  • Je ontvangt een uitgebreidere uitleg van het project.

Klik op de knoppen om naar de artikels te gaan

Toekomstdromen


Dromen, denken, vooruitkijken...


Waar willen we de komende jaren met onze parochie voor staan?

Wat willen we behouden?

Waaraan willen we werken?

Wat is onze kracht?


Een jaar lang ging een werkgroep aan de slag met deze vragen.

Vele gesprekken, teksten en boeken lezen, luisteren naar sprekers, jongeren waren hierbij de ingrediënten.


De parochiedag in oktober was een volgende stap.

Het resultaat van het voorbije jaar voorstellen en toetsen aan de gemeenschap en zijn werkgroepen.